Mehdi Avaz

Instruktør, Rocket Road Pictures
Mehdi Avaz

Mehdi Avaz er en dansk instruktør, kendt for at have instrueret Netflix succeserne
'Toscana' og 'A Beautiful Life'.

På mindre end 5 år har han instrueret 5 spillefilm og er nu i postproduktion med sin kommende familiefilm 'Børnene Fra Sølvgade’.

Mehdi Avaz har gjort det til sit varemærke at kombinere den nordiske tradition for livagtige karakterer og historier med den amerikanske tilgang til publikums engagement, underholdning og høj produktionsværdi.

Hans debutfilm "Mens Vi Lever" var den første selvfinansierede film, der ramte de danske biografer. Filmen blev øjeblikkeligt en blockbuster og blev nomineret til "Bedste danske film" ved Robert og Bodil prisuddelingen. Hans succes både ved billetlugerne og hos filmanmelderne gjorde Mehdi til en øjeblikkelig stigende stjerne, og samme år blev han tildelt 'Årets håb' ved den anerkendte danske festival Svend Filmfest. Kun et år senere overgik hans anden spillefilm "Kollision" hans debut i biograferne og blev en kæmpe publikumsfavorit. Samme år var han på Varietys "Top 10 europæiske instruktører at holde øje med".

Mehdis tredje spillefilm, feel-good kærlighedsdramaet, "Toscana" med Anders Matthesen og Cristiana Dell'Anna (Gomorrah), havde premiere på Netflix i maj 2022. Den blev øjeblikkeligt en global succes på streamingtjenesten og forblev nummer ét både på dansk og internationalt Netflix i mere end 10 uger. Hans fjerde spillefilm, 'A Beautiful Life', med popstjernen Christopher i hans første hovedrolle, havde premiere på Netflix i sommeren 2023. 'A Beautiful Life' blev også en international succes og forblev også øverst på Netflix' globale hitliste i mere end 10 uger.

Mehdi er i øjeblikket i postproduktion med sin næste film, familiefilmen 'Børnene fra Sølvgade', baseret på bestsellerbogen af Renée Toft Simonsen. Filmen får premiere i danske biografer i efteråret 2024.